Dnevna soba za minimaliste

Klasične dnevne sobe, kakršne nam pogosto predstavljajo v promocijskih letakih in katalogih s pohištvom, so večinoma zasnovane na precej veliki površini, prav tako pa so običajno postavitve takšne, da lahko iz njih sklepamo, da gre za sobe, namenjene družinam. Kadar ste prostorsko omejeni, ste brez otrok in opremljate dom zgolj zase ali zase in za partnerja, pa boste gotovo zadovoljni z nekoliko bolj minimalistično opremo, ki je lahko povrhu vsega tudi precej sodobnega videza.

Kakšna naj bo skromna, a moderna dnevna soba?

V minimalistični dnevni sobi je potrebno najprej odmisliti veliko sedežno garnituro. Če nimate velike družine, kjer bi se zvečer vsi radi drenjali na kavču, bo videz veliko bolj sodoben, če vanjo postavite dva fotelja ali zgolj dvosed. Prednost je zagotovo v tem, da lahko namesto velike sedežne garniture za štiri ali več ljudi kupite dva fotelja, ki bosta po videzu nekaj posebnega. Fotelji, počivalniki, ležalniki in razkošnejši stoli za eno osebo so precej zanimivih oblik, marsikdaj pa vam ponujajo tudi izvedbe v tkaninah z zanimivimi vzorci.

Sodobna sedežna garnitura

Razmišljate o klasični klubski mizici? Tudi ta naj bo raje majhna, a moderne oblike in iz modernih materialov – morda celo v celoti iz ukrivljenega stekla.

Da bo dnevna soba ohranila enostaven, minimalističen videz, bodite skromni pri lesenem pohištvu oziroma pri omaricah in policah. Sodobne dnevne sobe imajo nizke omarice s predalniki, na stene pa montiramo zgolj tu in tam kakšno visečo omarico ali polico.

Kakšni naj bodo dekoracija in dodatki?

Prvi dodatek zagotovo niso blazine za zofo ali počivalnik, temveč je najprej potrebno pomisliti na svetila. Dnevna soba naj ima stoječo svetilko, ki bo nudila prijetno svetlobo za ustvarjanje razpoloženja, prav tako pa bo delovala dekorativno.

Osvetlitev dnevne sobe

Nadaljujte s stenami. Fotografije, grafike, okvirjeni plakati, ogledala v sodobno oblikovanih okvirjih, stenske nalepke … Možnosti imate kar veliko, prav tako pa lahko za dekoracijo sten poskrbi kakšna tapeta s sodobnim vzorcem.

Kaj pa lončnice? Če je stanovanje minimalistično, naj bodo tudi lončnice v primernem stilu. Najbolje je izbrati preproste rastline, ki nimajo velikega števila majhnih listov, temveč je teh manj in so večjih dimenzij, zagotovo pa se velja izogniti rožam z opaznimi cvetovi.

In končno smo pri dekoracijah, s katerimi dobi dnevna soba piko na i. To so okrasne blazine, s katerimi pri minimalističnem stilu ne gre pretiravati, razne sveče in drugi drobni dekorativni elementi. V dnevno sobo jih postavljajte premišljeno, sicer se minimalističen stil lahko hitro spremeni v kič.

Delite prispevek tudi z drugimi...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Komentiranje onemogočeno.