Kako pomembna je dodatna oprema kosilnice?

Košnja trave okoli našega doma je v veliki meri odvisna od orodja oziroma naprave, s katerim jo opravljamo. Ročne kose so skorajda že povsem pozabljeno orodje. Z njimi se večinoma lotevamo le manjših opravil. Veliko primernejša je vrtna kosilnica, s katero travo lažje, hitreje in bolje pokosimo.

Kljub temu moramo tudi pri izbiri vrtne kosilnice dobro premisliti, katera od njih si zasluži opravljati pomembno vrtno opravilo. Izbira kosilnice je odvisna predvsem od velikosti površine, ki jo bomo kosili, in lege oziroma terena. Izjemno pomemben dejavnik, ki vpliva na kakovost košnje, pa je še dodatna oprema kosilnice, na katero pogosto pri nakupu kar pozabljamo. Bencinska samohodna kosilnica priznanega proizvajalca GartenXL s koristno dodatno opremo je odličen pokazatelj, kako pomembna je dodatna oprema, zato vam jo v nadaljevanju tudi nekoliko podrobneje predstavljamo.

Bencinska samohodna kosilnica GartenXL

Bencinska kosilnica GartenXL sodi med novejše generacije motornih kosilnic. Njena prednost je pazljivo izbran motor, s pomočjo katerega dosega visoke zmogljivosti košnje ob izjemno nizki ravni hrupa, porabi goriva in emisij izpušnih plinov. Za odličen odrez poskrbi kakovostno rezilo, ki od nas le redko zahteva brušenje.

Samohodna bencinska kosilnica GartenXL

Proizvajalec je samohodni bencinski kosilnici namenil tudi inovativen sistem Q-clean. Čiščenje kosilnice je tako povsem preprosto in hitro. Priključimo vrtno cev, odpremo vodo, zaženemo motor in le v nekaj sekundah je delovna površina kosilnice povsem čista.

Kosilnica se ponaša tudi z zelo udobnim, gumiranim ročajem, ki ima nastavljiv nagib in trden ter praktičen pokrov za koš. Opremljena je še s prednjim odbijačem, ki opravlja kar tri funkcije. To so preprečuje poškodbe pri udarcih, skrbi za primeren razmik med rezili, zato travo enakomerno poravna, in pripomore še k lepšemu odrezu.

Koristen dodatek samohodne bencinske kosilnice je tudi praktični ročaj, ki nam je v veliko pomoč, ko moramo kosilnico dvigniti in jo shraniti na primernem mestu. Proizvajalec ni pozabil niti na priročno držalo za hladno pijačo in manjše vrtno orodje.

Pomembna vloga prodajalca

Vrtna kosilnica GartenXLPri izbiri kosilnice in njene dodatne opreme ima pomembno vlogo tudi prodajalec. Nanj se lahko povsem zanesemo v specializiranih trgovinah z vrtno opremo in stroji, kjer so največkrat prisotni prodajalci, ki imajo v povezavi z vrtnarsko opremo veliko znanja in izkušenj.

Ko bomo izbrali najustreznejšo vrtno kosilnico zase, se je pred končnim nakupom potrebno pozanimati, ali se za izbrano napravo splača kupiti še kak poseben dodatek, na katerega morda sami nismo bili dovolj pozorni. Morda bo ravno zaradi njega rezultat košnje na vrtu še bistveno boljši, sama košnja pa enostavnejša in prijetnejša.

Delite prispevek tudi z drugimi...Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Komentiranje onemogočeno.