Urejanje okolice doma po feng shui

Feng shui se pogosto označuje kot metoda, s katero lahko na najboljši možen način poskrbite za ureditev svojega bivalnega prostora. Na ta način lahko dosežete znatno izboljšanje tako fizičnega kot tudi psihičnega počutja. Posledično se povečajo možnosti napredka še na drugih področjih, na primer na področju kariere, blaginje in družine.

Marsikdo je svoje prostore že uredil po tej metodi in prepričani smo, da lahko ta oseba le potrdi, da je to, kar smo zapisali, še kako res. Večina ljudi se pri tej metodi osredotoča zlasti na urejanje notranjih prostorov, kjer se v povprečju zadržujejo najpogosteje.

Enako pomembna pa je tudi ureditev zunanjosti oziroma okolice doma. Ker je poletni čas za to kot nalašč, vam bomo postregli z nekaj koristnimi nasveti, kako se lahko najučinkoviteje lotite urejanja okolice doma po metodi feng shui.

1. Poudarite lepe stvari in zakrijte manj lepe

Ste vedeli, da pravo energijo privlačijo samo lepe stvari, ne pa tudi grde? Ker na slednje pogosto nimate direktnega vpliva, jih zato lahko kvečjemu samo zakrijete. Privlačne dele okolice doma lahko poudarite s potko, ob kateri naj bodo tudi luči in kakšni zanimivi okraski.

2. Ustvarite ravnotežje med zasajenimi in praznimi površinami

Ljudje pogosto na svoj vrt posadijo preveč rastlin. Posledično vrt ne more dobro dihati, energija stoji, rastline pa ne uspevajo tako, kot bi morale. Poskrbite, da na vašem vrtu ne bo tako. Ustvarite pravo razmerje med zasajenimi in praznimi površinami.

3. Na vrt postavite kamenje

Na vrtu ne smejo manjkati kamni. Če želite, da se bo na vašem vrtu ves čas veselo pretakala dinamična energija, ga popestrite z lomljenci. Če pa želite biti lastnik umirjenega vrta, nanj postavite prodnike.

Priporočamo vam tudi ogled zgornjega video posnetka, v katerem je zelo jasno prikazano, kaj se pri urejanju okolice doma po metodi feng shui sme in česa nikakor ne smete storiti.

4. Drevesa posadite na obrobje vrta

Drevesa naj v vašem vrtu predstavljajo kuliso, zato jih posadite na obrobje. Če oklevate med listavci in iglavci, se odločite za slednje, saj so bolj zaželeni, ker imajo daljšo življenjsko dobo. Z njimi ne pretiravajte. Posadite jih ravno prav.

5. Voda na vrtu je obvezna

Priporočamo vam, da imate na svojem vrtu vsaj majhen bazenček, če že ne ribnika ali večjega vodnega objekta. Voda na vrtu je namreč nujna, tudi za ptice in druge živali, ki se je bodo neskončno razveselile.

6. Vrtna ograja je pika na i pri urejanju okolice

Vse premalo se zavedamo, kako pomembna je vrtna ograja. Pri njej je potrebno upoštevati okolico ter seveda tudi lastne želje. Ograja naj bo obravnavana kot podaljšek fasade. Njena barva je odvisna izključno od vas in vaših domačih.

Delite prispevek tudi z drugimi...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Komentiranje onemogočeno.