Kupite si svojo hišo v Mariboru

Kot ena izmed največjih občin v Sloveniji je Maribor kulturno, izobraževalno in gospodarsko mesto. Obenem je tudi nekakšna centralna točka Štajerske regije. Mesto je znano po svoji kulinariki, arhitekturi in ekoturizmu, ki privablja ljudi s celega sveta. Maribor je hitro rastoča turistična destinacija, kar prinaša novo bogastvo v samo osrčje Štajerske. Hiše nasploh postajajo vedno bolj priljubljene zaradi bogate kulture mesta in aktivnosti. Nasploh velja, da si večina želi svoje hiše, Maribor pa pri tem ni nobena izjema. Zakaj bi živeli v bloku, če imate možnost imeti svojo hišo?

Stanovanja v Mariboru

Brez dvoma je Maribor najbolj popularna destinacija v štajerski regiji, saj je bilo izmed 980 prodanih stanovanj na Štajerskem skoraj dve tretjini vseh prodanih v Mariboru. Povprečna cena stanovanja je bila okoli 58.000 evrov, skupna prodaja stanovanj na Štajerskem se pa je povečala za 13 % v primerjavi s prejšnjim letom.

Kvalitetne in velike – hiše Maribor

Po skupni površini ima občina Maribor 148 kvadratnih kilometrov, kjer je bilo prodanih skoraj 66 % vseh prodanih stanovanj v štajerski regiji. Za podrobnejše informacije lahko v iskalnik vpišemo »Hiše Maribor«, kjer je veliko statističnih podatkov iz zadnjih let.

Prodaja hiš v Mariboru počasi narašča, cene pa ostajajo enake. Tako v Ljubljani in Mariboru se prodaja hiš počasi pospešuje zaradi priljubljenosti teh dveh mest.

Pisarniški prostori in lokali

Običajno so največje prodaje zabeležene v velikih mestih, kot so Ljubljana, Celje ali Maribor. Tako je bilo v Ljubljani sklenjenih več kot tretjino vseh poslov s pisarniškimi prostori, medtem ko v Mariboru malo več kot desetina.

Hiše Maribor lahko uporabimo kot iskalni niz v spletnem iskalniku tudi takrat, ko želimo izvedeti kaj več o prodaji vseh nepremičnin v Sloveniji. Recimo v Sloveniji je bilo zabeleženih 178 prodaj lokalov, izmed katerih jih je bilo 15 v Mariboru. V nasprotju z letom 2015, ko je bilo opravljenih dokaj veliko poslov z lokali, je začel trend počasi upadati.

Leta 2016 je bilo popisanih približno 170 tisoč stavb, ki vsebujejo garaže ali parkirne prostore v samem objektu. Kot po navadi je bilo največ izvedenih poslov z garažami in parkirnimi prostori v Ljubljani in Mariboru. V Ljubljani je bilo prodanih okoli 590 garažnih prostorov, medtem ko v Mariboru približno 130.

Delite prispevek tudi z drugimi...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Komentiranje onemogočeno.