Izolacijska folija proti vlagi

Vlaga je dejavnik, ki močno vpliva na kakovost gradnje in lahko hitro povzroči, da se v svojem domu ali poslovnem prostoru ne počutimo prijetno. Še posebej lahko škodljive učinke opazimo v starejših stavbah, kjer pri gradnji niso uporabljali primerne zaščite, to pa se hitro pozna – prostori so vlažni, plesnivi in nezdravi, v njih je neprijeten vonj …

Sodobna gradnja je zavoljo uporabe modernih gradbenih materialov in sredstev proti vlagi, kot je sistem Gefitas, povsem drugačna. S folijami lahko poskrbimo za zaščito stavb pred vlago ne glede na to, od kod ta grozi – ali od zgoraj ali od spodaj.

Alteks d.o.o.Za izolacijo tal se pri sodobni gradnji uporabljajo izolacijske folije Gefitas, ki so znane kot kakovostna in priročna zaščita, še posebej pa so odlične, ker je njihova uporaba povsem preprosta. Ne le, da folijo Gefitas (pri nas jo prodaja podjetje Alteks d.o.o.) položimo na pripravljene estrihe oziroma beton, temveč jo lahko brez težav položimo tudi na gramozni tampon. In kadar jo polagamo, nimamo kaj veliko težkega dela, saj folija ne zahteva polaganja z lepljenjem oziroma s toplotno obdelavo – na njeni spodnji strani zgolj odstranimo zaščitno trak in popolno se bo sprijela s podlago. Tako da se boste lahko že ukvarjali s tem, kakšna tla boste položili oziroma pričeli izbirati med različnim lesom in različnimi odtenki parketa.

S folijami, ki skrbijo za hidroizolacijo, pa seveda ne poskrbimo zgolj za morebitno blažjo obliko vlage, temveč jih lahko izjemno dobro uporabimo tudi takrat, kadar je grožnja vode nekoliko večja – se pravi na primer pri kleteh, ki so v nivoju tal ali pod njimi. Če so kletni prostori bivalni, je kakovostna izolacija še toliko nujnejša. Takrat morate poseči po dobri hidroizolaciji, ki zadostuje vsem mednarodnim standardom, saj je to edina garancija, da se vam ob povečanih padavinah ne bo pripetilo, da bi kje pričela zatekati voda.

Izolacijska folija Gefitas

Folije Gefitas torej omogočajo visoko izolacijo vlage brez zahtevnega varjenja, če želite proti vlagi poleg tal izolirati studi streho, pa lahko tudi to naredite z izolacijskimi folijami Gefitas – proizvajalec ponuja širok nabor folij, ki so primerne za različne načine uporabe. Zaradi folij Gefitas ni pri modernem načinu gradnje več nobene skrbi, da bi imeli v prihodnje težave z vlago, da bi naša stavba čez nekaj let pokazala svoje slabosti in bi se na njenih stenah pričeli nabirati temni madeži zaradi plesni, da bi se lesena tla pričela ukrivljati, da bi naše podstrešje imelo vonj, zaradi katerega ne bi bilo primerno za skladiščenje prav ničesar.

Delite prispevek tudi z drugimi...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Komentiranje onemogočeno.