Kuhinje – izdelane po meri

Kuhinja je najbolj kompleksen prostor v hiši, vsaj kar se tiče opremljanja. Na postavitev elementov vpliva res veliko dejavnikov, hkrati pa moramo zaradi pomembnosti kuhinje za vsakdanje življenje paziti tudi na ergonomijo, estetiko ter enostavnost za vzdrževanje.

Pri načrtovanju se srečamo z mnogimi omejitvami. Prva je vsekakor velikost oz. oblika prostora, saj običajno želimo, da se pohištveni elementi popolnoma prilegajo prostoru. Poleg tega nas ovirajo še okna, vrata, razni radiatorji, dimniki, vtičnice za elektriko itd. Prav tako je postavitev korita za pomivanje posode ter pomivalnega stroja odvisna od lokacije priključkov za vodo ter odtoka, in prav mesto postavitve teh dveh elementov nam običajno narekuje celotno postavitev kuhinje. Težava pa ni samo v fizičnih merah in ovirah, ampak tudi v sami vizualni podobi prostora. Paziti moramo torej, da omare ne zaprejo poti svetlobi in ne naredijo prostora temnega ter utesnjenega.

Kuhinje po meri

Prav zaradi same zapletenosti opremljanja kuhinje je seveda dobro, da je kuhinja izdelana po meri. Le tako se lahko elementi resnično prilagodijo vašemu prostoru in seveda tudi vašim željam. Tako imenovane blok kuhinje, torej predsestavljeni deli kuhinj, se le redko popolnoma prilegajo prostoru, kar pomeni, da moramo za relativno majhno razliko v ceni sprejeti kar velik kompromis, hitro pa naletimo tudi na kakšen detajl, ki nas moti skozi vsa leta uporabe kuhinje.

Pogosto velja zmotno prepričanje, da je kuhinje po meri mogoče dobiti le pri mizarjih. To je daleč od resnice, saj večina resnih proizvajalcev kuhinj nudi res širok izbor elementov, s katerimi lahko kuhinjo sestavimo po naših željah in potrebah. V primeru, da iz obsežnih katalogov še vedno ne najdemo primernih elementov zase, pa še vedno obstaja možnost predelave posameznih omaric.

Kuhinje po naročilu

Kakšne pa so prednosti kupovanja kuhinje pri serijskih proizvajalcih? Glavna prednost je ta, da zaradi ekonomij obsega lahko ponudijo nižjo ceno, saj dobijo pri dobaviteljih boljše cene za vstopni material, zaradi bolj optimizirane proizvodnje pa je tudi sam proces izdelave cenejši. Poleg nižjih stroškov se pri serijski proizvodnji odkrije masikatera napaka, kar seveda vodi k boljši kvaliteti, kar pri unikatnih kuhinjah, izdelanih pri mizarjih, seveda ni mogoče.

Delite prispevek tudi z drugimi...Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google

Komentiranje onemogočeno.