LED reflektor zadostuje za razsvetljavo in preganjanje vsiljivcev

Stanujemo v hiši, nekoliko bolj na samem – do sosedov je približno pol kilometra, do vasi pa tri kilometre. To pomeni, da je treba malce bolj poskrbeti za varnost, kajti kadar nas ni doma, ne more nihče nadzirati hiše oziroma se ukvarjati s tem, kdo pride ter kdo odide. Prav tako je tudi takrat, ko smo doma, vedno bolje biti pazljiv in vedeti, kdo se je pripeljal, ne pa odpirati vrat na slepo. Ker so pri hiši tudi trije majhni otroci in je varnost zelo pomembna, sva se z ženo odločila, da poskrbiva za osvetljavo okolice doma. Nisva nameravala vsega osvetliti, a najino mnenje je bilo, da je dobro, da je vedno osvetljen dovoz in da se na senzor gibanja vključijo še luči ob glavnem vhodu ter luči na terasi ter v sadovnjakih za hišo.

LED reflektorNačrtovanja sva se seveda lotila že ob načrtovanju najinega doma v naravi, zato je bilo poskrbljeno skoraj za vse – tam, kjer elektrike ni, bi lahko še vedno uporabljala solarne svetilke. Tudi tam, kjer je elektrika, torej na dovoz, pa sva namestila LED reflektor, saj ta porabi precej malo energije, sveti pa zelo močno. Enako sva potem naredila še na terasi za hišo in v sadovnjaku – kadar se tam kaj premika, se vključi LED reflektor na senzor gibanja. Ta je ravno prav močan, da prestraši živali, ki bi zašle na naš vrt iz bližnjega gozda, prav tako pa bi odgnal tudi morebitne nepridiprave.

Da sploh ne govorim o tem, kako je razsvetljava praktična poleti, ko rad zvečer tudi delam na terasi in mi svetijo tiste ambientalne luči ter sveče, ki bi jih uporabila moja žena, če bi na terasi zgolj kramljala in spila kak viski. LED reflektor namreč poskrbi za veliko več svetlobe in dejansko ni težav, če potrebuješ nekaj več svetlobe.

Kljub temu, da stanujemo v hiši šele dve leti, pa sva z ženo vendarle na nekaj pozabila in bova sedaj poskrbela za to z nekaj dodatnega dela. Ko sva osvetljevala dovoz, se nama je zdelo dovolj, da reflektor sveti le na zadnji del poti in proti vhodu. Samo pot od glavne ceste sva označila s solarnimi svetilkami, a žal sva hitro ugotovila, da te niso ravno učinkovite. Slabo svetijo, pozimi pa sploh ne svetijo. Tako da bova sedaj raje potegnila kabel do ceste in dovoz po celi dolžini razsvetlila z nekoliko bolj blagimi LED lučmi – ravno toliko, da se bo pot lepo videla.

Delite prispevek tudi z drugimi...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Komentiranje onemogočeno.