Montaža kovinskih konstrukcij

Kovinske konstrukcije so nujne za najrazličnejše potrebe, največkrat pa se z njimi soočajo v gradbeništvu, kjer so te pogosto edina možnost za izdelavo posameznega objekta, pa naj gre za nadstrešek parkirnih prostorov ali bencinskih črpalk, za oglasne table, za fasade in dele fasad, za izdelavo tribun, požarne lestve in stopnice ter podobno. S kovinskimi konstrukcijami se sprva na papirju soočijo projektanti, nato pa se delo preseli v proizvodnjo izdelkov iz kovin, kjer se naredijo polizdelki. A tudi to še ni konec poti – potrebna je še montaža kovinskih konstrukcij.

Kako poteka montaža kovinskih konstrukcij?

Podjetje, ki je kovinsko konstrukcijo izdelalo, običajno poskrbi tudi za usposobljeno ekipo za montažo. Odvisno od tega, za kakšno konstrukcijo gre, je ta lahko različno zahtevna in zahteva različne profile ljudi, ki bodo zanjo poskrbeli.

Kovinske konstrukcije

Montaža kovinskih konstrukcij se lahko zgolj v manjši meri opravi v sami proizvodnji, večino dela pa se opravi na samem terenu oziroma na lokaciji. Da bi bila montaža kovinskih konstrukcij kakovostna in v skladu z vsemi varnostnimi predpisi, so običajno potrebni dobro izurjeni varilci, saj zgolj sestavljanje z vijačenjem običajno ne zadostuje. Vedeti je treba, da veliko dela poteka na višini, torej gre za nevarne delovne pogoje, zaradi česar morajo biti varilci tudi dobro poučeni o varnostni pri delu in uporabljati primerno zaščitno opremo – tako zaradi samega varjenja kot tudi zaradi dela na višini.

Za montažo kovinskih konstrukcij je potrebno najeti primerno dvigalo, ki poskrbi, da se kovinski deli, ki so običajno tako težki kot veliki, dvignejo do mesta, kjer se jih nato lahko montira. Zaradi splošne varnosti je potrebno takrat vedno zapreti dostop oziroma poskrbeti za primerne označbe in zaprtje gradbišča, na katerem poteka montaža kovinskih konstrukcij. Najbolje je torej, da se za kovinske konstrukcije poskrbi skupaj z drugimi gradbenimi deli oziroma preden je objekt pripravljen za uporabo, saj je tako najmanj dela s potrebnimi dovoljenji.

Poiščite kakovostnega ponudnika za proizvodnjo in montažo

Kovinc d.o.o.Tako projektiranje kot izdelava kovinskih konstrukcij sta zahtevno delo, ki mora biti izvedeno profesionalno, montaža kovinskih konstrukcij pa za tem prav nič ne zaostaja. To pomeni, da velja najti specializirano podjetje za kovinske konstrukcije, ki bo z znanjem in dobrimi referencami jamčilo za kakovost svojega dela. Pri nas je eno takšnih z največ izkušnjami podjetje Kovinc d.o.o., pri katerem vam nudijo celovite storitve s področja obdelave kovin oziroma ključavničarskih del, še posebej pa so znani prav po kovinskih konstrukcijah, kjer se lahko pohvalijo tudi z najbolj prestižnimi naročniki. Kako tudi ne, ko pa je glavni del njihove poslovne prakse prav odlična kakovost.

Delite prispevek tudi z drugimi...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Komentiranje onemogočeno.