Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu novih vhodnih vrat?

Vsak, ki je že kdaj kupoval vhodna vrata, dobro ve, da obstajajo parametri, na katere mora biti še posebej pozoren, preden se odloči za nakup. Čeprav se morda sliši zapleteno, v resnici sploh ni. Naj vam delo še olajšamo in vas samo opozorimo na nekatera osnovna navodila, ki jih upoštevajte, ko se lotite zamenjave ali sploh pri prvem nakupu novih vhodnih vrat.

Varovalni dejavniki

Vaša žena se morda ne bo strinjala, ampak dejstvo je, da so pri nakupu vhodnih vrat najpomembnejše ravno varovalne karakteristike, ki vam jih ta ponudijo oziroma zagotavljajo. Seveda je na absolutnem prvem mestu njihova protivlomnost. Protivlomna vhodna vrata vam, vaši družini in vašemu premoženju zagotavljajo, da jih nepridiprav, ki se je namenil delati škodo, ne bo mogel odpreti ali bo s to namero povzročal toliko hrupa, da ga bo slej kot prej nekdo slišal in poklical može v modrem. K varnostnim karakteristikam spadajo tudi zelo osnovno kukalo za vhodna vrata ter zelo modna in inovativna ključavnica na prstni odtis ali elektronska ključavnica na kodo. Iz zunanje strani tako odklepanje postane hitrejše, v notranjosti pa je smiselno vgraditi cilinder z gumbom, ki ima certifikat protivlomnosti in razvijanje dodatnih ključev s kartico. Kadar poizvedujete za varovalnimi dejavniki, se pozanimajte tudi o protipožarni karakteristiki.

Protivlomna vrata

O steklu na vratih kot varovalnem parametru bi se dalo debatirati. Vaša žena bo steklo za estetski videz novih vhodnih vrat želela, vi pa boste vztrajali na varnostnih steklih, ki so kaljena ali lepljena. Žena verjetno ne bo mogla iz svoje kože, zato bo trdila, da je steklo, ki prepušča vratno nadsvetlobo ali obsvetlobo, pomembno za dodatno varnost, vi ji boste nasprotovali. Iz te zagate se izvlecite sami.

Varčni parametri

Tudi tukaj bo žena nasprotovala in bo trdila, da varčnost ni pred estetskim videzom vrat. Ne dajte se ji. Pa še kako je! Vaša vhodna vrata morajo imeti nizko toplotno prehodnost. S tem privarčujete pri energiji in posledično seveda tudi pri denarju. In pozor, četudi morda daje drugačen občutek, ni važno, ali posedujete dvokrilna vhodna vrata ali enokrilna, oboja morajo biti varčna. Tudi sodobna, docela steklena vhodna vrata so lahko energetsko zelo varčna.

Izbira materiala

In smo že pri izbiri materiala, kjer bo imela glavno besedo vaša žena. Naloga vsakega moškega je, da ji predstavi možne materiale tako, da bo v njih videla najlepša vhodna vrata, kar jih je kdaj zazrlo njeno oko. Najbolj pomaga, če poudarite, da nobeden vaših znancev nima takšnih…

Moderna vhodna vrata

Seveda je večna dilema, ali izbrati lesena vhodna vrata ali naročiti plastična ali poseči po bolj kovinskih materialih… Izbira je odvisna od vsakega posameznika. Vsa ta vrata ponujajo vse omenjene karakteristike. Razlikujejo se le po videzu.

Estetska dovršenost

Tukaj pride na vrsto vaša žena, ki bo odločila, kateri material boste izbrali. Le pronicljivo žensko oko lahko s pomočjo notranjega vida odloči kakšen material oz. kakšna barva vhodnih vrat sodi k barvi vaše strehe, k materialom vaših oken, k notranjim vhodnim vratom in navsezadnje k celotni podobi vašega doma. Tukaj so ženske mojstrice, zato jih le poslušajte.

Cene in ceniki vhodnih vrat

Cene vhodnih vrat variirajo. Odvisno od tega, ali ste dali izdelati vhodna vrata po meri, in od tega, katere parametre ste naročili. A nikar se ne ustrašite, če so vaše zahteve visoko leteče. Vedno lahko poiščite subvencije za vhodna vrata ali se potrudite in najdete vhodna vrata v akciji. Nikoli se za nakup ne odločite impulzivno, saj gre za veliko investicijo. Zato se je lotite premišljeno. Preverite kataloge vhodnih vrat in primerjajte karseda veliko cenikov vhodnih vrat. Našli boste najugodnejši in najboljši nakup zase in za svojo družino.

Delite prispevek tudi z drugimi...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Komentiranje onemogočeno.