Nizkoenergijske hiše

Nizkoenergijske hiše so posledica želje po zmanjševanju bivanjskih stroškov in zmanjšanja vpliva na okolje. Velika poraba energije se namreč ne pozna zgolj na bančnem računu, temveč pušča pečat tudi na naravnih virih ter dolgoročno povzroča spremembe v okolju. Kar pomislimo, kakšen ogljični odtis imajo klasično grajene stavbe, v katerih se ogrevajo s trdimi gorivi, ki nimajo dobro izolirane zunanje plasti oziroma fasade. Če bi tovrstne stavbe vse po vrsti zamenjali za nizkoenergijske ali celo pasivne, bi k zmanjšanju onesnaženja sveta prispevali kar lep delež.

Zakaj nizkoenergijske hiše?

Kljub temu, da nizkoenergijske hiše bistveno prispevajo k ohranjanju okolja, pa je potrebno priznati, da se ljudje zanje v prvi vrsti odločamo zaradi znižanja stroškov bivanja. Nizkoenergijska gradnja nam zagotavlja, da bo poraba energije na letni ravni v povprečju štirikrat nižja kot pri klasični gradnji! To pomeni tudi veliko večji prihranek na bančnem računu.

Kako so narejene nizkoenergijske hiše?

Za nizkoenergijske hiše veljajo strogi standardi, ki jim mora hiša povsem zadoščati, saj brez njih ni mogoče doseči porabe energije pod 35 kW na kvadratni meter letno. Na spletni strani http://www.rihter.si/ se lahko temeljito seznanite s tem, kako je mogoče te standarde doseči.

  • Sistem STANDARD

Rihter za svoje montažne nizkoenergijske hiše uporablja kar nekaj sistemov, ki omogočajo različne prihranke pri energiji, z njimi pa si lahko zagotovite ne le nizkoenergijsko individualno hišo, temveč tudi pasivno, pri kateri bo potrebe po dodatni energiji še manj, saj se večinoma uporabljajo lastni viri.

Nizkoenergijska gradnja in arhitekturni trendi

Poleg tega, da so nizkoenergijske hiše varčne in praktične, so seveda tudi estetskega videza. Pri Rihterju lahko izbirate med različnimi modeli, kjer boste našli vse od bolj klasičnih do izjemno sodobnih, torej ni bojazni, da ne bi med njimi našli sloga, ki bi vam bil všeč. Poleg tega pa vsaka montažna nizkoenergijska hiša omogoča tudi kup individualnih izbir in prilagoditev, zaradi katerih bo vaš dom nazadnje povsem unikaten.

Komentiranje onemogočeno.