Novi kuhinjski elementi pomenijo prenovljeno kuhinjo

Kuhinjski elementi so izjemno pomemben del pohištva in gotovo bistveno vplivajo na kakovost bivanja v stanovanju ali v hiši. Enako velja v primeru, da imate delovni prostor oziroma podjetje z več pisarnami. V tem primeru vam lahko novi kuhinjski elementi popestrijo in povsem spremenijo tudi vaš delovni proces ter pomagajo animirati in ponovno na delo osredotočiti vaše sodelavce.

Kako postaviti kuhinjske elemente na pravo mesto

Pred prenovo kuhinje se je potrebno posvetiti veliko detajlom. Iz vidika uporabnosti se to morda zdi še najbolj enostavno, a v resnici ni. Kuhinjski elementi naj bi bili postavljeni tako, da je delo kar najbolj praktično in enostavno, da je največ možnosti, da boste imeli stvari pri roki takrat, ko jih boste potrebovali.

Kuhinjski elementi

Sistem, ki se ga v praksi najbolj zagovarja, naj bi bil takšen: najprej (lahko nekje v kotu) hladilnik, iz katerega se stvari vzamejo. Zraven njega delovni pult, kjer se te stvari odpakira, pregleda, očisti in kasneje uporabi. Kar je odveč, se vrne nazaj v hladilnik, kar gre v smeti, se odvrže, zato naj bi te bile v omari pod točno tem delovnim pultom, ki je ob hladilniku, kajti plastična embalaža, kartonske škatle in še marsikaj, v čemer ste imeli zavita živila, se bodo tu takoj odvrgla, brez da bi vam bilo potrebno hoditi naokoli. Če imate pod pultom takšen element, ki se na črko V odpre proti vam, lahko umazanijo v koš kar potegnete, kar je še bolj praktično, najbolje pa je, da imate tri kontejnerje kar drugega ob drugem, da že tu ločujete papir in karton od embalaž in drugih odpadkov. Za bio odpadke seveda ta prostor ni primeren, saj boste imeli sicer hitro neprijeten vonj. Obstajajo sicer bio kontejnerji, ki naj vonja ne bi prepuščali, a delujejo bolj tako, kot tisti za plenice, ki naj vonja tudi ne bi prepuščali, ampak v resnici ga.

Od priprave do postrežbe

Po pultu sledi umivalnik, kjer se živila umijejo, spet delovna površina, kjer se jih nareže in pripravi za peko in nato kuhalna plošča, nad katero naj bi bila tudi kuhinjska napa. Ko je jed pripravljena, lahko to isto delovno površino uporabite za to, da boste jed postregli na krožnike in odnesli proti mizi. Seveda bi bilo smiselno, da je miza potem od tu naprej najbližje v smeri gibanja, vendar pogosto žal jedilnica ni na pravem mestu. Včasih lahko na to vplivate, včasih pa tudi ne.

Kuhinja z jedilnico

Kuhinjski elementi imajo torej svoje predvidene točke, vendar pa morate pred prenovo kuhinje upoštevati tudi to, kje so v stenah pripravljene inštalacije. Plinske napeljave ali vode gotovo ne boste vlekli na nasprotno steno, da bi ugodili napisanim standardom, če pa gradite hišo sami, lahko marsikaj od tega upoštevate.

Delite prispevek tudi z drugimi...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Komentiranje onemogočeno.