Ko pride na vrsto prenova kopalnice …

Se vam zdi, da svojega stanovanja ali hiše še uredili niste do konca, pa je že potrebno prenavljati? Res je, dela se nikoli ne konča in v dom je treba vedno vlagati, če želimo ohraniti njegovo vrednost in tudi funkcionalnost. A velika dela običajno ne pridejo na vrsto tako kmalu. Se pa slej ko prej zgodi, da je potrebna temeljita prenova kopalnice – običajno zaradi vlage, inštalacij, ogrevanja in podobno.

Preden se lotite adaptacije, naredite dober načrt, da bo prenova kopalnice zadovoljila vse vaše potrebe vsaj za naslednjih petnajst ali dvajset let. Dobro premislite o tem, ali boste v njej res postavili večjo kopalno kad, ali bi bilo bolj praktično razmišljati o prhi, saj je v zrelih letih ta bolj praktična od kadi. Pomislite na ureditev zračenja, da bo v njej manj vlage in zato tudi manj plesni, na morebitno potrebo po talnem ogrevanju, o bolj praktičnem stenskem stranišču in bideju, ki omogočata enostavnejše čiščenje tal. Kaj pa keramične ploščice? Boste položile navadne, s fugami, ki se hitro umažejo, ali bi imeli raje kamen, kjer so posamezne plošče položene tesno ena ob drugi?

Verjemite, kopalniško pohištvo je zadnja stvar, o kateri je treba razmišljati. To pride na vrsto šele, ko je prenova kopalnice že skoraj zaključena in je dobro poskrbljeno za ves vodovod in kanalizacijo. A vendarle … Tudi pri izbiri pohištva premislite. Boste izbrali moderno pohištvo, ki bo morda že čez pet let iz mode, intenzivne barve, ki vas bodo v nekaj letih motile, ali preprosto klasiko?

Ne glede na to, kaj vse bo obsegala prenova kopalnice, pa nekaj drži kot pribito – ker kopalnice med prenovo ne boste mogli uporabljati, bo v primeru, da v hiši nimate vsaj še dodatnih sanitarij, treba v času adaptacije razmisliti o začasni selitvi. Morda bo zato še najbolje, da se v času, ko poteka prenova kopalnice, odpravite na dopust. Če mojstrov, ki bodo skrbeli za prenovo ne poznate tudi osebno oziroma jim ne morete na slepo zaupati svojega doma, pa se bo potrebno vsaj s prijatelji ali svojci dogovoriti, da lahko v tem času uporabljate njihovo kopalnico.

Če je prenova kopalnice dobro načrtovana, če imate pred začetkom del pripravljen ves material in so mojstri hitri (a hkrati temeljiti), je lahko za adaptacijo kopalnice poskrbljeno tudi prej kot v tednu dni. In verjemite, da se vam za prenovo gotovo izplača odšteti nekoliko več, da bo le vse čim hitreje urejeno.

Delite prispevek tudi z drugimi...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Komentiranje onemogočeno.