Prispevki v kategoriji: Vse za dom

3 razlogi za barvanje strehe

Strehe, ki varujeje naše hiše, so velikokrat malce zapostavljene in pozabljene. Če streha enkrat opravlja svojo vlogo, to še ne pomeni, da nam zanjo ni treba skrbeti. Prav tako kot to velja za druge reči, je tudi na tem področju potrebne nekaj pozornosti in nege, da bi nam služila karseda dolgo.

Streha je lahko narejena iz različnih materialov. Poznamo klasične strešnike, betonske, cementne in pločevinaste. Različni materiali terjajo različno vrsto vzdrževanja. Pločevinaste strehe barvamo in zaščitimo z zaščitnim premazom, tudi ostale vrste streh pa lahko barvamo.

Zakaj barvati streho?

Če se sprašujete, zakaj bi sploh barvali streho, vam lahko zaupamo, da iz vsaj treh različnih razlogov:

  • Prvi je povsem stilski, in sicer z novo barvo strehe naša hiša pridobi močno osvežen in modernejši videz.
  • Drugi, še pomembnejši razlog je podaljšanje njene življenjske dobe. Verjetno bi to morali postaviti kar na prvo mesto.
  • Tretji razlog pa je povezan z izboljšano odpornostjo na zunanje vremenske vplive, ki sicer uničujejo kritino, hkrati pa vplivajo tudi na kakovost bivanja. In ne le na kakovost, pač pa tudi na stroške.

Vpliv na ogrevanje in hlajenje

Dobro vemo, koliko na račun za električno energijo doda priganjanje klimatske naprave poleti in kako zelo nas boli denarnica pozimi, ko topel zrak vse prehitro uide na plano. Ustrezna barva za strešnike lahko reši precej teh težav. Enako kot velja za dotrajana okna in vrata, velja tudi za streho.

Barva za strešnike TEKNOS KIRJO TILE

Barva za strešnike TEKNOS KIRJO TILE — Barvajmo.si

Če so okna in vrata stara in zdelana, potem bodo prepuščala preveč toplote. Poleti v hišo, pozimi pa iz nje. Tudi skozi strop in streho lahko toplota uhaja bolj ali manj. Seveda je prav tako precej odvisno od izolacije, a pravilno zaščitena streha lahko naredi veliko dobrega za naš proračun.

Lahko barvamo sami?

Barvanje strehe samo po sebi ne zahteva posebnega znanja, gre pa vendarle za delo na višini, ki je vedno lahko nevarno. Zato je morda bolje, da na pomoč pokličemo izkušene mojstre, ki bodo znali svetovati tudi pri izbiri ustrezne barve. Zelo kvalitetne so denimo tiste pod blagovno znamko TEKNOS. Je pa potrebno streho najprej temeljito očistiti. Kaj hitro se na njej namreč razraste mah in se nabere umazanija.

Strehe tako velikokrat čistijo s pranjem pod visokim pritiskom. Potrebno je preveriti, da je kritina nepoškodovana, sicer jo je potrebno vsaj delno zamenjati in nadomestiti z novimi strešniki. Za barvanje strehe je treba izbrati ustrezen dan, ko ni pričakovati padavin in se temperature gibljejo med 15 in 25 °C. Pozorni moramo biti tudi na veter in primerno zračno vlažnost med 40 in 85 %.

Kako izbrati pravo jedilno mizo?

Ste v fazi, ko nakupujete jedilno mizo in se v poplavi različnih materialov in oblik nikakor ne morete odločiti? V nadaljevanju boste lahko prebrali nekaj nasvetov na to temo, kot tudi zakaj so določene jedilne mize za vas morda primernejše od drugih.

Jedilna miza je vsekakor kos pohištva, ki je redno v uporabi. Ob vsakem obroku se za njo zbere celotna družina, ki tam poseda tudi čez dan. Gre torej za zelo pomembno izbiro, saj si v jedilnici želite dobrega in sproščenega počutja za uživanje v hrani in druženju.

Katero obliko izbrati?

Pri izbiri oblike jedilne mize je ključnega pomena to, kako velik prostor imate na voljo in koliko oseb bo za mizo sedelo. Če je vaša jedilnica manjša, bo verjetno najbolj praktična jedilna miza kvadratne ali pravokotne oblike. Imejte pa v mislih tudi dovolj prostora za vstajanje in sedenje od stene.

V večjih jedilnicah so dobrodošle okrogle ali ovalne mize, pri čemer bodite pozorni na število stolov okoli nje. Okrogla miza je namreč videti velika, a je pri sedenju za njo hitro premalo prostora. Če želite prihraniti nekaj prostora, si lahko omislite tudi raztegljivo jedilno mizo, ki med neuporabo zaseda precej manj prostora.

Materiali jedilnih miz

Radi rečemo, da ljudje najprej okušamo z očmi. Kar se hrane tiče, seveda. Prav tako pa z očmi nakupujemo. Če je nekaj na pogled lepo, še ne pomeni, da je tudi praktično za uporabo in nam bo kasneje všeč. Velika steklena miza se morda zdi popolna in elegantna izbira.

A le do trenutka, ko na njej opazimo prve odtise rok ali pa nas pri polaganju rok nanjo zazebe. Jedilne mize so lahko tudi plastične ali lesene, pri čemer je potrebno reči, da je les vedno precej optimalna izbira. Tako zaradi videza kot topline, ki jo oddaja.

Manjše jedilnice

Garsonjere in druga manjša stanovanja navadno nimajo velikih jedilnic, zato je potrebno tam zelo modro izbirati elemente za v kuhinjo. Enako seveda velja za jedilno mizo, ki naj bo v prvi vrsti praktična in naj ne zavzema preveč prostora.

Manjša kuhinja

V manjši kuhinji je smiselno izbrati manjšo jedilno mizo.

Ker pa nekaj površine mize vseeno potrebujete, lahko nekaj prostora prihranite s pametno izbiro kuhinjskih stolov. Ti naj bodo zasnovani tako, da se v popolnosti pospravijo do mize, lahko pa si na eni strani omislite tudi klop, kar še dodatno prihrani več kot potreben prostor okoli mize.

Kako veliko jedilno mizo izbrati?

Ker pri izbiri jedilne mize ne moremo gledati le na prostor, ki nam je v jedilnici na voljo, je potrebno razmisliti tudi o številu oseb, ki bodo za mizo sedele. Nekako splošno velja, da moramo pri jedilni mizi na osebo odšteti 80 cm.

Potemtakem je jasno, da za štiri osebe potrebujemo jedilno mizo dolžine 120 cm. Pa še glede priporočene razdalje od stene oziroma druge ovire. Ta naj bi za nemoteno sedenje znašala vsaj 80 cm.

3 razlogi, zakaj so toplotne črpalke pametna naložba

Znano je, da je ogrevanje eden večjih in neobhodnih stroškov vsakega izmed nas. Še posebej lastniki hiš se temeljito lotijo preračunavanja in iskanja najcenejših opcij ter alternativ. Ker ogrevanje ne pomeni zgolj toplih prostorov, pač pa tudi ogrevanje sanitarne vode, ni nepomembno, ali vse skupaj ogrevamo na olje, pelete, elektriko ali kako drugače.

V veliko pomoč pri tem, kot tudi prihranku, lahko odigra toplotna črpalka. Če ste morda kje slišali, da se vgradnja toplotne črpalke ne izplača, ali pa, da je vložek vanjo bistveno previsok, razmislite še enkrat. Koristi teh naprav so bistveno večje, kot bi si mislili, o tem pa se lahko prepričate na https://prealpi.si/toplotne-crpalke/ in v spodnjih treh razlogih, zakaj so toplotne črpalke zagotovo pametna naložba.

1. Prihranek pri strošku za ogrevanje

Da z uporabo toplotne črpalke prihranimo pri stroških za ogrevanje, čivkajo že vrabci na veji. Seveda je potrebno zadostiti nekaj kriterijem, da se vse skupaj izplača, a na koncu pod črto lahko ugotovimo, da je prihranek precejšen. Prav tako se je potrebno pred vgradnjo odločiti za optimalno velikost in vrsto naprave.

Toplotna črpalka Yutaki S

Toplotna črpalka Yutaki S

Vsekakor so toplotne črpalke postale že skorajda nuja pri vseh novogradnjah, njihova vgradnja pa je tako enostavna, da se brez težav vgrajujejo tudi v zgradbe starejšega datuma. Je pa potrebno biti pri slednjih pozoren na stanje glede izolacije. Če je ta zelo slaba, potem toplotna črpalka ne bo tako učinkovita, kot bi bila v primeru, če bi bila izolacija na primerni ravni.

2. Skrb za okolje

Toplotna črpalka je naprava, ki ob tem, da znižuje naše stroške za ogrevanje, poskrbi tudi za čistejše okolje. To doseže s tem, da za svoje delovanje ne troši goriv, kot so denimo olje, drva in peleti, pač pa potrebuje zgolj okoliški zrak in/ali vodo ter nekaj malega električnega toka.

Prav zaradi vsega naštetega ne čudi, da so toplotne črpalke zajete tudi v ekosklad, ki močno zniža začetno ceno same naprave. Torej, skrb za naravo, ki gre z roko v roki tudi s skrbjo za denarnico. Popolno!

3. Enostavna uporaba

Še en razlog, ki prepriča v to, da so toplotne črpalke dobra naložba, tiči v njihovi enostavni vgradnji in uporabi. Dejansko je potreben zgolj pritisk na en gumb, za vse ostalo pa bo poskrbela naprava sama. Prav tako naj vas ne skrbi, kako boste priklopili toplotno črpalko na vaš obstoječi, še vedno delujoči bojler, ki ga želite obdržati.

Toplotna črpalka Yutaki S80

Toplotna črpalka Yutaki S80

Čeprav so na voljo takšne toplotne črpalke, ki pridejo v kombinaciji z bojlerjem, pa so na izbiro tudi tiste brez, ki se jih povsem enostavno priklopi na obstoječo inštalacijo. Toplotna črpalka za sanitarno vodo bo v vaši hiši poskrbela za to, da boste pri ogrevanju sanitarne vode prihranili kar do 70 % energije! Morda tega niste vedeli, ampak toplotna črpalka je lahko (ob ustreznih pogojih) tudi edini vir ogrevanja v objektu.

Vsekakor pa se pred nakupom toplotne črpalke posvetujte s strokovnjakom s tega področja. Ta vam bo znal ustrezno svetovati in vam pomagal izbrati pravi tip toplotne črpalke glede na pogoje in pričakovanja. Ni vseeno, v kakšnem stanju je izolacija vaše hiše, koliko prostora ogrevate in kakšen sistem ogrevanja uporabljate trenutno. A nekaj ostaja jasno, toplotne črpalke so v veliki večini primerov pametna naložba!

Na kaj paziti pri nakupu nove kuhinje?

Kuhinja je vsekakor eden pomembnejših prostorov vsakega doma. V njej preživljamo čas med pripravljanjem in uživanjem jedi, posedimo ob kavi z družino ali prijatelji, marsikje pa je tudi osrednje zbirališče celotne družine. Želja vseh je, da je kuhinja lepa, prostorna, funkcionalna, moderna, …

Ko nastopi trenutek za nakup nove kuhinje, so naše misli polne vprašanj, zahtev in pod vtisom bogate izbire. Toda kakšno izbrati in na kaj je potrebno zares paziti pri nakupu nove kuhinje? O tem nekaj več v nadaljevanju članka.

Je dovolj prostora za vse, kar ste si zamislili?

Najprej v roke vzemite papir, svinčnik in meter. Narišite vse, kar ste si zamislili, postavite na papir in izmerite prostor. Označite, prečrtajte, dopišite in brišite. Vrzite kak list tudi v koš, vse dokler ne boste zadovoljni s tistim, kar je na njem.

V primeru, da je vaš prostor za kuhinjo tako specifičen, da boste težko našli sestavljeno kuhinjo v prodajalnah, boste morali morda pomisliti na izdelavo po meri.

Pogovorite se s partnerjem

Ker bo kuhinjo verjetno uporabljalo več ljudi, je vsekakor dobro, da se o njej že pred nakupom uskladita vsaj partnerja. Če nista ravno oba kuharska genija in zaljubljena v kuhanje, bo eden od njiju tam preživel precej več časa kot drugi.

Izbira kuhinje

Izbira kuhinje vsekakor ni enostavna naloga. Za začetek je treba uskladiti želje uporabnikov.

Upoštevajta drug drugega, napišita pozitivne in negativne točke. Prisluhnita vsem željam in se uskladita, še preden se podata v lov za novo kuhinjo.

Imate mojstre za vodovod, elektriko in mizarska dela?

Vsak bi bil rad mojster za tisoč in eno stvar, a včasih je enostavno potrebno pogledati resnici v oči in priznati, da vsega pač ne znamo. Verjetno boste potrebovali vodovodarja pri sestavljanju odvodnih cevi kuhinjskega korita, morda kaj okrog grelnika za vodo, pipe in podobno.

Potem je tu vedno prisotna in še kako nevarna elektrika. Če niste strokovnjak, potem se z njo ne želite igrati. Pa ne gre le za nevarnost pri samem priklopu naprav, pač pa tudi za možnost, da se kaj zveže narobe in povzroči hudo okvaro kasneje ob uporabi.

Kaj pa mizar? Včasih je potrebno kaj obrezati, zgladiti, izvrtati in ob tem ne poškodovati lepe nove kuhinje. Če vse to obvladate in imate primerno orodje, potem vsa čast! Sicer pa bo bolje, da pokličete izkušenega mizarja.

Vzdrževanje in čiščenje

Pri nakupu nove kuhinje nikoli ne smete gledati samo na to, da bo ta lepa in zadovoljila vaše okuse. Kuhinja mora biti tudi funkcionalna ter čim bolj enostavna za čiščenje in vzdrževanje. En del tega problema se nahaja v pomivalnem koritu in neprimerni pipi.

Materiali v kuhinji

Za kuhinjo izberite kakovostne materiale, ki bodo enostavni za čiščenje in vzdrževanje.

Boste posodo pomivali na roke ali v pomivalnem stroju? Od tega je odvisno, ali potrebujete visoko montirano armaturo, morda celo prho za izpiranje, ali pa bo dovolj zgolj običajna kuhinjska pipa. Kaj pa drugi materiali v kuhinji? So samo lepi ali pa tudi enostavni za vzdrževanje in čiščenje?

Cena in kakovost

Draga kuhinja ne pomeni vedno boljše kakovosti, tiste najcenejše pa vsekakor ne sodijo med najbolj kakovostne. Razlike v ceni nastanejo zaradi uporabe različnih materialov, ki so pri najcenejših modelih, blago rečeno, skromni. Hitreje se uničijo, pult zgnije, vrata omaric pa so morda že na začetku videti v neravnovesju.

Nekdo bo rekel, da ne rabi kuhinjske nape in bo raje prihranil, potem pa po prvi uporabi kuhinje opazi, kako zelo ga je polomil. Ker boste precej časa preživeli v kuhinji in uporabljali elemente v njej, je vsekakor dobro, da se odločite za kuhinjo iz kakovostnih materialov, ki vam bodo olajšali življenje in namesto slabe volje na ustnice risali nasmehe.

Ideja za darilo: viseči stol

Bliža se poletje in z njim zagotovo tudi številna praznovanja vaših najbližjih. Morda že dlje časa premišljujete, s čim bi lahko osrečili svojega sorodnika ali prijatelja ter mu hkrati popestrili dolge poletne dneve. Četudi morda nihče od njih ne praznuje, jim lahko letošnje poletje podarite nekaj, kar bodo koristno uporabljali prav vsak dan. Prepričani smo, da vam bodo hvaležni.

Mi vam priporočamo nakup posebnega stola, ki bo visel zunaj na vrtu, na njem pa se bo veselilo staro in mlado. V mislih imamo namreč zelo priljubljeni viseči stol, ki ga lahko vzamete tudi s seboj na dopust, in to ne glede na to, kam se boste odpravili.

Vrhunsko udobje na domačem vrtu ali kjer koli drugje

Zagotovo je vsak od vas že kdaj ležal v viseči mreži. V njej vam je bilo tako udobno, da je zlepa niste hoteli zapustiti. Vzporedno s priljubljenimi visečimi mrežami je srca mnogih užitkarjev osvojil tudi viseči stol s podobno funkcijo.

Viseči stol je torej enkratna ideja za darilo, ki ga bo vesel prav vsak. Pri nakupu pa boste morali biti nekoliko previdni, saj je na trgu veliko izbire in ni nujno, da vam bo vsaka ponudila enako mero udobja in kakovosti.

  • Currambera Apricot - La Siesta
    Currambera Apricot - La Siesta

Vrhunsko udobje z visečim stolom boste dosegli tako, da boste posegali po izdelkih, narejenih iz primernih materialov. Od njih je namreč v največji meri odvisno udobje, prav tako tudi čiščenje in življenjska doba.

Najboljšega proizvajalca visečih stolov si lahko poiščete na spletu. Mi vam priporočamo stole proizvajalca La Siesta, ki si jih lahko ogledate tudi na zgornjih slikah. Spletne trgovine vam ponujajo številne različice mikavnih visečih stolov, ki jih lahko namestite na vrtu, na lokaciji, kjer boste počitnikovali, ali pa kar v notranjosti svojega doma.

Za odličen počitek in druge počitniške dejavnosti

Ko boste primerno izbrani viseči stol namestili na želeno mesto, boste v njem lahko počeli marsikaj. Mnogi se v njem zazibljejo v lepe misli in ga uporabljajo za počitek. Veliko ljudi ga uporablja pri učenju, branju in nenazadnje tudi pri pogovoru ali druženju.

Če se radi zibljete v dvoje, lahko kupite viseči stol, ki je namenjen več kot eni osebi. Ta vrsta stola je vsekakor nekoliko večja. Če se boste pri izbiri visečega stola med bogato in pestro ponudbo povsem izgubili, za nasvet raje vprašajte prodajalca, ki vam bo morda ponudil še kak drug podoben izdelek.

Viseči stol je torej odlična ideja za darilo osebi, ki se rada razvaja, počiva ali bere. Verjamemo, da v to skupino ljudi sodite tudi vi, zato lahko stol nenazadnje kupite tudi sebi!

Stenske tapete za popestritev doma

Se vam kdaj, kar tako na lepem, utrne misel, da je vaše stanovanje sila dolgočasno in da bi bilo potrebno v njem nekaj spremeniti? Pomaga vam lahko že malenkost, ki jo morate le postaviti na pravo mesto. Tapete za steno so samo ena od odličnih rešitev za nekoliko bolj prazne in dolgočasne prostore.

V današnjem prispevku boste izvedeli, na kaj morate biti pri polaganju tapet še posebej pozorni. V ospredje bomo postavili še vrste tapet, med katerimi boste lahko izbirali, če se boste odločili za njihov nakup.

Na kaj morate paziti pri polaganju tapet?

Predvsem morate paziti na to, da tapet ne boste vključevali v prostore, ki so že tako in tako preveč natrpani z raznimi detajli. Tapete v tem primeru sploh ne bodo prišle do izraza.

Tapeta - Londonska opeka

Tapete za steno se morajo v veliki meri ujemati s pohištvom, zavesami, preprogami in ostalimi elementi interjerja. Najbolje je, da se prav ves interier opremlja hkrati. Pri tem je dobro, če vam pomagajo osebe, ki imajo pri opremljanju prostorov zadosti izkušenj in znanja.

Vrste tapet

Na trgu lahko izbirate med več vrstami tapet. Vse so narejene iz iste osnove, to je obdelan papir. Med najbolj osnovne vrste papirja sodijo papirne tapete. Narejene so iz ene ali več plasti papirja, pri čemer je vrhnja plast potiskana.

Med bolj priljubljenimi vrstami tapet so tudi reliefne tapete za steno. Pri tej vrsti tapet je na plast papirja nanesena večja količina barve, ki ustvari relief. Za vinilne tapete velja, da so narejene iz prešanega papirja in termično obdelane z različnimi dodatki.

Seveda obstajajo tudi druge vrste tapet. Pomembno je, da si izberete takšne, ki bodo ustrezale vašemu domu oziroma prostorom, kamor jih nameravate nameščati. Nenazadnje pa je pomembno tudi to, kje si boste tapete za steno kupili.

V resnici vam ni potrebno hoditi prav nikamor ter po nepotrebnem izgubljati časa. Vrhunske tapete najrazličnejših vrst lahko naročite kar od doma. Najdete jih lahko v številnih spletnih trgovinah, kjer vam ponujajo še druge podobne izdelke za vaš dom.

Najpogostejše napake pri izbiri sedežne garniture

Veliko ljudi pri nakupovanju nove sedežne garniture naredi veliko napako. Za nakup se odločijo hitro, pri tem pa ne premislijo dovolj o obliki, materialih ali barvi tega pomembnega kosa pohištva. Pogosto je edina dejavnost, ki jo posameznik pred nakupom naredi, ta, da na hitro opravi meritve dnevnega prostora. Žal je tako, da smo laični kupci premalo obveščeni o tem, kakšna sedežna garnitura bo pristajala našemu dnevnemu prostoru.

Nakup sedežne garniture je trajen nakup, zato nas mora izdelek zadovoljiti v vseh pogledih, tako glede na udobje kot tudi glede na izgled, kakovost, ceno in podobno. A ravno pri nakupu veliko ljudi dela zelo pogoste napake, zaradi katerih se kasneje tolčejo po glavi.

Ste se pred nakupom kavča znašli tudi sami? V nadaljevanju vam predstavljamo najpogostejše napake pri izbiri nove garniture, zato berite dalje, da se jim boste uspešno izognili.

Napake pri izbiri velikosti in oblike

1. Zatakne se lahko že pri dolžini sedežne garniture, zato vam svetujemo, da natančno izmerite dimenzije prostora, v katerem bo garnitura stala. Upoštevajte minimalne in maksimalne mere, pa tudi to, da boste garnituro sestavili skupaj po tipskih kosih. Prav tako je pomembno, da izrišete tloris dnevne sobe ter na njem preizkušate različne možnosti postavitve.

Umestitev sedežne garniture v dnevno sobo

2. Tudi višina sedežne garniture vam lahko povzroča velike preglavice. Če imate klasično visok strop (2,5 metra), potem raje izberite garnituro nizkega modela, saj bo drugače prostor deloval prenatrpano.

3. Prav tako je pomembna oblika sedežne garniture. Posebej morate biti pozorni v primeru, če boste kavč postavili na sredino prostora. Takrat je še kako pomembno, da je lepo oblikovan tudi zadnji del garniture, ki bo očem viden. Kadar vam v dnevni sobi primanjkuje prostora, raje izberite garnituro, ki je brez naslonjal za roke. Tako bo vse skupaj izgledalo bolj lahkotno in minimalistično.

Napake pri izbiri barve in materiala

4. Naj se barvne prevleke sedežne garniture nikar ne tepejo s preostalo opremo v dnevni sobi. Pomembno je tudi to, da v primeru manjšega prostora izberete svetlejše barve, ob katerih bo majhen prostor optično ohranil svoje dimenzije. Obratno pa temnejšo barvo prevleke priporočamo za večje in bolj sončne prostore.

Sedežna garnitura ROM

5. Kaj pa izbira materiala? Nekateri pri izbiri sedežne garniture prisegajo na usnje, spet drugi pa na tekstil. Prav vsak material ima svoje prednosti in slabosti, zato dobro premislite, s katerim boste bolj zadovoljni. Med slabostmi usnjene garniture naj omenimo to, da se usnje poleti segreje, pozimi pa shladi, zato moramo v zimskim mesecih uporabiti še dodatno odejo, poleti pa se lahko na usnje dobesedno prilepimo. Po drugi strani pa je tekstil veliko bolj zahtevno vzdrževati, hitreje pa se tudi obrabi.

Kaj odlikuje moderne kuhinje?

Kuhinja je središče in zbirališče cele družine. Je prostor, kjer se vsa družina zbere pri lepo oblikovani in modni mizi, na kateri so postavljene dišeče dobrote. Moderne kuhinje so tiste, v katerih se res dobro počutimo in imamo prav vse potrebščine pri roki, takrat ko jih potrebujemo. Kuhinjsko pohištvo mora biti modno in funkcionalno, upoštevati je treba tudi višino pulta ter uporabnost in dimenzije bele tehnike, shrambo, postavitev električnih in vodovodnih priključkov.

Moderne kuhinje imajo tako poseben dizajn, ki se lahko pohvali s čistimi linijami in preprostimi oblikami, materiali so sodobni, prostori pa so zelo funkcionalni. Pri moderni kuhinji si lahko sami zamislite še tako majhen detajl ter po svoje kombinirate material, kuhinjske elemente in najnovejšo tehnologijo. Sodobne kuhinje so največkrat odprte in se nadaljujejo v sosednji prostor, zato so pravo stičišče družabnega življenja.

Sodobna kuhinja Nolte

Sodobne kuhinje torej sledijo sodobnim trendom in aktualnim modnim smernicam v industriji kuhinj. Kako lahko izgleda moderna kuhinja za vaš dom, si oglejte na označeni povezavi. Odlikujejo jo kuhinjski elementi brez ročajev ter ravne in čiste linije. Lahko je betonskega videza ali lesena, kovinska in steklena, strukture pa morajo biti čim bolj naravne. Moderna kuhinja je odlična izbira za vse, ki si želijo posebnega dizajna in sodobnih materialov.

Moderne kuhinje so vrhunske kakovosti in dovršenih oblik, odlikujejo jih eleganca ter žive in drzne barve, pogosto se lahko pohvalijo tudi z visokim sijajem. Vsi kuhinjski elementi so zelo preprosti za vzdrževanje in uporabo. Materiale odlikujejo velika kakovost in vzdržljivost ter odpornost na različne udarce. Tudi čiščenje je povsem enostavno.

Moderna kuhinja je tista, pri kateri lahko izbirate med klasičnimi laminatnimi površinami, lakiranimi, furniranimi ali masivnimi kuhinjskimi elementi, ki s svojimi dovršenimi linijami kažejo na sodobnost in brezčasnost. Preplet lesa in barvnih lakiranih površin lahko označimo kot preplet narave in urbanosti. Po drugi strani pa enotna barva lakiranih površin prinaša vonj po svetovljanstvu.

Moderna lesena kuhinja Nolte

Lahko ste prepričani, da so pri moderni kuhinji vrhunskega proizvajalca vsi funkcionalno in ergonomsko oblikovani elementi narejeni iz kakovostnih materialov, vgrajeno imajo tudi trpežno okovje. Uporabnost moderne kuhinje še povečajo razni dodatki, protizdrsne podloge, zanimivi predali, držala za krožnike, sistemi košev in podobno. Pri priznanih podjetjih, kot je v Sloveniji na primer Il Ambienti, lahko izkoristite tudi možnost brezplačnega 3D izrisa kuhinje s pomočjo profesionalnega računalniškega programa.

Moderne kuhinje so zagotovo prava izbira. Vsebujejo vse uporabne elemente sodobnih kuhinj, vse od izvlečnih košar, kuhinjskih korit, ločevalnikov odpadkov pa do kuhinjskih aparatov. Glavna lastnost pa se skriva v tem, da so prilagojene prav vsakemu kupcu, njegovim željam po estetiki ter različnim potrebam.

Soba za najstnika

Najstniki imajo samosvoj okus. To velja tako za oblačila in glasbo kot tudi za vse ostalo. Zato tudi ni lahko najti pohištva za otroške sobe, ki bi jim bilo zares všeč. Vsekakor pa jim ni vseeno, kako je njim namenjen prostor opremljen, zato radi sodelujejo pri opremljanju.

Če se vam torej zdi, da vašega najstnika ne morete z ničemer navdušiti, mu predlagajte prenovo njegove sobe. To je lahko lepa nagrada tudi zato, da svojo sobo končno enkrat dobro pospravi.

Da nova otroška soba ne bo razmetana

Če hočete, da je otroška soba vašega najstnika čim dalj časa pospravljena, naj bo v njej dovolj odlagalnih površin, kamor bo najstnik lahko pospravil svoje stvar. Nered vas bo manj motil, če bo skrit v zaprtih omarah in predalnikih, zato naj jih bo dovolj. Tako bo otroška soba videti veliko bolj pospravljena.

  • Mladinska soba (1)

Kaj vse ima najstnik v omari, je popolnoma njegova stvar, zato se vam s tem ni treba obremenjevati. Zelo praktični so tudi veliki predali pod posteljo, v katere lahko pospravimo večje predmete, stare šolske učbenike, kitaro ali kaj drugega. Poleg tega pa za več reda seveda ne smejo manjkati tudi različne police in regali, ki so lahko zaprtega ali odprtega tipa.

Najstniki imajo radi udobje in druženje

Vsak najstnik bo navdušen, če mu boste predlagali, da ima njegova otroška soba tudi kavč. Če zanj ni dovolj prostora, bo dovolj že fotelj ali vreča za sedenje, v kavč pa lahko z blazinami preuredite tudi posteljo. Tam bo vaš najstnik poslušal glasbo, preživljal čas s telefonom, računalnikom ali tablico v naročju in se družil s prijatelji.

Ne pozabite torej na to, da otroška soba za najstnika ni namenjena le spanju, učenju in delu za šolo, ampak predvsem lenarjenju, sanjarjenju, poslušanju glasbe in druženju s prijatelji. Otroška soba tako ne sme biti opremljena le z omarami za shranjevanje, posteljo in pisalno mizo, ampak tudi z drugimi dodatki po njihovi izbiri.

Sami izberite kakovostno in trpežno pohištvo, njim pa prepustite izbiro dodatkov in barv za stene. Kvalitetna in lepa otroška soba bo tista, s katero bodo otroci še bolj zadovoljni, v njej pa bodo še raje preživljali svoj prosti čas.

Kupite si svojo hišo v Mariboru

Kot ena izmed največjih občin v Sloveniji je Maribor kulturno, izobraževalno in gospodarsko mesto. Obenem je tudi nekakšna centralna točka Štajerske regije. Mesto je znano po svoji kulinariki, arhitekturi in ekoturizmu, ki privablja ljudi s celega sveta. Maribor je hitro rastoča turistična destinacija, kar prinaša novo bogastvo v samo osrčje Štajerske. Hiše nasploh postajajo vedno bolj priljubljene zaradi bogate kulture mesta in aktivnosti. Nasploh velja, da si večina želi svoje hiše, Maribor pa pri tem ni nobena izjema. Zakaj bi živeli v bloku, če imate možnost imeti svojo hišo?

Stanovanja v Mariboru

Brez dvoma je Maribor najbolj popularna destinacija v štajerski regiji, saj je bilo izmed 980 prodanih stanovanj na Štajerskem skoraj dve tretjini vseh prodanih v Mariboru. Povprečna cena stanovanja je bila okoli 58.000 evrov, skupna prodaja stanovanj na Štajerskem se pa je povečala za 13 % v primerjavi s prejšnjim letom.

Kvalitetne in velike – hiše Maribor

Po skupni površini ima občina Maribor 148 kvadratnih kilometrov, kjer je bilo prodanih skoraj 66 % vseh prodanih stanovanj v štajerski regiji. Za podrobnejše informacije lahko v iskalnik vpišemo »Hiše Maribor«, kjer je veliko statističnih podatkov iz zadnjih let.

Prodaja hiš v Mariboru počasi narašča, cene pa ostajajo enake. Tako v Ljubljani in Mariboru se prodaja hiš počasi pospešuje zaradi priljubljenosti teh dveh mest.

Pisarniški prostori in lokali

Običajno so največje prodaje zabeležene v velikih mestih, kot so Ljubljana, Celje ali Maribor. Tako je bilo v Ljubljani sklenjenih več kot tretjino vseh poslov s pisarniškimi prostori, medtem ko v Mariboru malo več kot desetina.

Hiše Maribor lahko uporabimo kot iskalni niz v spletnem iskalniku tudi takrat, ko želimo izvedeti kaj več o prodaji vseh nepremičnin v Sloveniji. Recimo v Sloveniji je bilo zabeleženih 178 prodaj lokalov, izmed katerih jih je bilo 15 v Mariboru. V nasprotju z letom 2015, ko je bilo opravljenih dokaj veliko poslov z lokali, je začel trend počasi upadati.

Leta 2016 je bilo popisanih približno 170 tisoč stavb, ki vsebujejo garaže ali parkirne prostore v samem objektu. Kot po navadi je bilo največ izvedenih poslov z garažami in parkirnimi prostori v Ljubljani in Mariboru. V Ljubljani je bilo prodanih okoli 590 garažnih prostorov, medtem ko v Mariboru približno 130.